Aktivnosti

gluma-1Proba1

Škola glume

Škola glume postoji preko 20 godina. Glumačka grupa godišnje izvede jednu predstavu u Narodnom iil Lutkarskom pozorištu. Predstave su koncipirane tako da sadrže tekst kako na srpskom, tako i na engleskom jeziku. Polaznici glumačkih sekcija nastupaju i po predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama sa kojima sarađujemo. Glumačka grupa imala je preko 50 premijernih nastupa (u režiji naših profesora glume) u Narodnom i Lutkarskom pozorištu u Nišu, i na stotine nastupa u gradu i Srbiji. Naša predstava (Pozorište u palanci) uvršćena je u 7 najboljih u Srbiji na ’’Festivalu amaterskih pozorišta Srbije u Beloj Palanci’’.

Spelling Bee

Nekoliko uzastopnih školskih godina organizujemo takmičenje naših polaznika u spelovanju reči. Ovim želimo da im približimo iskustva učenika iz nekih od zemalja u kojima je engleski jezik maternji. Nakon prvog kruga u kom učestvuju svi polaznici (a koji je ujedno i kvalifikacija za samo takmičenje) biramo najbolje iz svih razreda. Prvo troje plasiranih dobijaju nagrade na ceremoniji povodom Dana škole Fair Play.

spelling-bee1Proba1

lETO

Letnje škole engleskog jezika

Škola White Eagle u saradnji sa English Tours-om nudi svojim polaznicicma, deci i odraslima letnje škole engleskog jezika na Kopaoniku, u Engleskoj, na Malti i u Americi.

Letnji kursevi na engleskom govornom području imaju za cilj da:

  • Provere stečeno znanje na engleskom govornom području.
  • Otkriju duh jezika kroz upoznavanje sa kulturom, tradicijom, mentalitetom i načinom života lokalnog stanovništva.
  • Omoguće druženje sa polaznicima iz čitavog sveta.
  • Omoguće dobijanje ličnog utiska o svojoj životnoj sredini iz novog ugla.
  • Motivišu polaznike za dalje intenzivno učenje engleskog jezika.

Međunarodno takmičenje iz engleskog jezika

Zahvaljujući saradnji sa udruženjem GLOBAL HIPPO, Fair Play organizuje takmičenje iz engleskog jezika za sve zainteresovane polaznike uzrasta od 9 do 19 godina. Prvi krug međunarodnog HIPPO takmičenja se održava u našoj školi, a takmičari koji prođu finale imaju priliku da pokažu znanje i osvoje vredne nagrade u Italiji u mestu Lido di Jesolo, u blizini Venecije.

Na takmičenje može da se prijavi svako, a polaznici se upoznaju sa konceptom polaganja međunarodno priznatih ispita iz engleskog jezika zahvaljujući saradnji GLOBAL HIPPO sa odborom EDI Pearson i korišćenju originalnih komponenti međunarodno priznatih ispita za preliminarnu  rundu takmičenja.

Učenici koji žele da učestvuju u takmičenju mogu da se prijave samostalno, preko nastavnika iz državne škole, ili preko privatne škole engleskog jezika.

Untitled-1